Home De bijvangst van Fred Teeven

Fred Teeven zuigt!

Fred Teeven lijkt wel een volwassen baby met dat gedram van hem. Oh oh oh, wat is dat toch erg met die centrale Raad van Europa. Nu dít weer: het Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa geeft hem billekoek over het asielbeleid!

Dat zuigt, vindt Fred. Maar volgens mij is hij het die zuigt. Hij zuigt aan zijn grote duim en hoopt zich zo groot te maken. Hij is bang voor een aanzuigende werking. O jee, als we mensen eten en drinken gaan geven, dan komt heel Afrika hier naar toe! Nee, wij springen niet in de houding voor mensenrechten! Nee, wij springen niet in de houding voor mensen die onze regering racistisch noemen! Wij springen alleen in de houding voor de poen en voor Geert Wilders en zijn prinsenvlaggen dragende fascistische vrienden. Wij doen lekker wat we willen hier in dit moerasland, dus crepeer maar!

Tsssssss! Moet je je voorstellen! Wil Italië asjeblieft een beetje beter meewerken? Nee, we gaan al die mensen niet verder door Europa verspreiden, dat Dublin akkoord is er niet voor niets! Kan Frontex niet wat beter z'n best doen, en Algerije, en Marokko? Kunnen er niet nog wat meer mensen verzuipen in de Middellandse Zee of uitdrogen in de woestijn van Niger? Opschuiven die grenzen! Opschuiven die controle! Meewerken of we draaien alle kranen dicht! Geldkranen, hulpkranen, subsidiekranen. Laat maar afsterven, uitsterven, vergaan, verdrinken, verdrogen. Fred Teeven zuigt nog eens aan zijn grote duim. Hoe stoppen we die tsunami van aanklachten tegen dit land, tegen dit beleid? Ach, natuurlijk is het een hypocriet zootje daar in Brussel. We wilden dit toch allemaal? Alle landen van de EU wilden dit toch? Nu wel de rug recht houden, hè? Deportaties, streng beleid, muren, hekken, prikkeldraad, camera's, fregatten, drones, grensgevangenissen, kampen, op straat levende vluchtelingen, strafbare illegalen, criminele klopjachten door gewelddadige politielegers, trauma's, zelfmoorden, uitbuiting. Daar hebben we met ons allen voor gekozen. Wat een slappe knieën, die Raad, nietwaar? Neederland is toch al jaren een gidsland voor moorddadig 'vreemdelingen'beleid? Dat doen we toch al decennialang, Albayrak, Verdonk, Cohen, Leers? Geef Fred 's ongelijk!

Ja het zuigt, dat beleid! Het zuigt aan als een magneet. Hier valt te leven, denken ze. Ha, daar zal Fred wel eens even duidelijkheid over verschaffen! Het is en blijft NEE, NEE, en nog eens NEE! Gehoord, daar in Brussel? NEE! Neederland voor de Neederlanders, het mag gezegd worden, dat vinden we heel normaal hier. Niks geen multikul, niks geen integratie. Ophoepelen voor ons volk en vaderland, onze centen, onze cultuur, onze tradities! Opdat de straten blank blijven. Opdat de rijken rijk blijven. Waarom? Daarom! Ook al is dat geen reden, we trappen graag naar beneden. Zo.

Ja het zuigt en Fred Teeven zuigt en ik hoop dat ie zichzelf nog eens helemaal leegzuigt maar opblazen mag ook. Feitelijk is de hele economie al opgeblazen, onze zucht naar consumptie, onze hang naar zich overetende welvaart. Daarbij kunnen we geen lanterfantende Afrikanen gebruiken die het geld dat ze bij elkaar schrapen met hun armzalige baantjes en hun gebedel naar hun familie willen sturen. Dat geld moet híer blijven! En zij dáár! En hun familie ook dáár! Tijd voor de grote finale van het wij-zij denken! Tijd voor de definitieve afrekening met een continent dat al lang als verloren beschouwd had moeten worden en uitgedroogd en overstroomd had kunnen zijn als we niet zo verrekte humaan waren geweest! “Ik wil de grenzen dicht! Dicht!” krijst het Teevje vanuit zijn wieg in de Tweede Kamer. Het moet en zal zijn zin hebben! Vluchtelingen opsluiten en opjagen. Sympathisanten als extremisten afschilderen. Kerkelijke en humanitaire organisaties zoet houden met beloftes van marginale verbeteringen die er toch nooit komen.. Het lukt allemaal. Gaan die lui van dat comité een beetje over rechten zitten zeuren, hebben we niks aan. De plicht om het land te verlaten! Dáár hebben we wat aan!

Ja, Fred Teeven zuigt. Geef die man een lolly met LSD en zet hem in het eerste vliegtuig naar Somalië. Opgeruimd staat netjes!

Joke Kaviaar, 1 november 2013