Open brief aan 013: Geef geen ruimte aan fascisme, cancel Slaughter To Prevail

LS.

Ik heb vernomen dat op 1 februari de band Slaughter To Prevail in 013 gaat optreden. Als queer persoon vind ik dat een klap in mijn gezicht. Hoe kunt u ruimte bieden aan een band die openlijk haat tegen voornamelijk transgender en queer personen propageert? Het kan natuurlijk zijn dat u een mooi verhaal is verteld over deze nazistische band, dat ze hun ware aard niet aan u hebben getoond. Dan bent u vals voorgelicht en dat is genoeg reden om het contract te verbreken. Of bent u op de hoogte? Dat zou wel heel erg kwalijk zijn want in dat geval werkt u actief mee aan de groei van fascisme in dit land. Ik wijs u verder ook maar even op het feit dat het ook indruist tegen uw eigen huisregels:

Geen toegang voor personen die de veiligheid of sfeer binnen 013 bedreigen.

En:

Ongewenst gedrag wordt niet getolereerd: hiermee bedoelen we racistische, fascistische, seksistische, beledigende, discriminerende uitlatingen, ongewenste intimiteiten, hinderlijk en agressief gedrag, vernielingen en geweld.

Reken er maar op dat die ware aard op uw podium op 1 februari wel wordt getoond. Dan schaam je je toch rot als je dat hebt gefaciliteerd? En dan heb ik het nog niet eens gehad over het publiek dat deze groep trekt, dat naar uw podium toekomt, door Tilburg loopt. Niet bepaald veilig allemaal voor transgender en queer personen, zowel in 013 als daarbuiten in de omgeving.

Ik hoop van harte dat u zich iets aan trekt van de kritiek op deze boeking en wil u er op wijzen dat in Nederland uw podium het enige is dat de zaal beschikbaar stelt voor het verspreiden van fascistisch gedachtegoed en haat. Bij deze roep ik u op om de komst van Slaughter To Prevail te cancelen.

Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme! Dat geldt ook voor 013.

Met antifascistische groet,

Joke Kaviaar

Zie voor informatie over deze band het artikel SLAUGHTER TO PREVAIL – NEO-NAZI, HOMOPHOBIC , TRANSPHOBIC BAND TOURS EUROPE AGAIN

Mail zelf ook 013 info@013, protesteer tegen het optreden, vraag ze met
klem om het te cancelen. Ook hier geldt: Nooit Meer Fascisme!