OH BOEHOE! Slachtofferhulp voor fascisten 2.0

Dit artikel verscheen reeds op Konfrontatie.

Ach en wee, ze roepen BOE! tegen me! Ze zijn allemaal tegen me! Nu kan ik niet meer ongestoord over straat en in een kroeg zitten. Even naar het strand, lekker vrij zijn, het kan niet meer! Oh boehoehoe! Snel, bel slachtofferhulp, ik heb een trauma!

Vind je het ook niet lachwekkend? Hoe telkens weer de verspreiders van haat, de organisatoren van racisme, de oproepers tot fascistisch geweld zichzelf in de slachtoffer rol wentelen bij de geringste tegenstand? Hoe zij, die anderen het liefst aan de buitengrenzen van Europa zien sterven, creperen, opgesloten in kampen of vermoord zien worden, jammeren als in een slogan tegen hen gericht ook maar het woord ‘dood’ of ‘kapot’ wordt verwerkt? Hoe zij, die bij voorkeur zelf de hand hebben in de rampspoed die anderen mag overkomen, zij het direct, zij het door wetgeving, hoe zij, uitgerekend zij, telkens met gejammer en geweeklaag het verzet tegen hun terreur tot terrorisme weten te laten verklaren.

Ja, het is lachwekkend, dat gehuil, maar het is ook zorgelijk hoe zij erin slagen telkens weer de media met bittere tranen om een leus, een satire, of een tikkie op hun koppie, te overspoelen en hoe die media deze lieden geen enkel kritisch geluid tegenwerpen.

Wilders, veroordeeld racist, met zijn ‘minder minder’, die jammert dat hij beveiliging nodig heeft. Had dat ‘minder’ racisme het afgelopen jaar eens wat vaker in herinnering geroepen.
Baudet, getrakteerd op bierfles en paraplu, wiens dagelijkse business het is om het bestaan van anderen ongewenst te verklaren of zelfs te ontkennen, die het land het liefst vrij wil spelen van alles dat hem onwenselijk voorkomt en daartoe menig complottheorie erbij sleept. Had daar eens wat vaker op gewezen.
Tegenover de roeper van een slogan die totaal niet letterlijk en serieus bedoeld is. Volgens de media een levensgevaarlijk figuur natuurlijk.
Beschermd tegen antifascisten zodat zij hun gevaarlijke retoriek ongehinderd kunnen verspreiden.
Och arreme! Stuur de politie erop af!

En dan Wagensveld van Pegida (ofwel vriendenclubje van drie) met zijn herhaalde haatzaaiend provocerende Koranverbrandingen, naar het hart van bovenstaande lieden ongetwijfeld, die erop staat dit openbaar te doen en zich maar wat graag laat arresteren wanneer een gemeente zich zorgen maakt over de openbare orde en dan maar op valse gronden de verbranding verbiedt.

Jawel. Dat is vandaag het grote Nieuws. De Koranverbranding in Arnhem mag zaterdag niet doorgaan. Niet omdat het doel hiervan haatzaaien en groepsbelediging is, maar omdat er een vermeende terreurdreiging zou zijn. Daarmee wordt dan weer het verzet tegen die verbranding bedoeld, niet de verbranding zelf. Stel je voor dat je een werkelijk goede reden zou aanvoeren om zulks te verbieden. Nee, liever brengt de burgemeester de antifascisten in het diskrediet. Niet dat ik voor een verbod zou zijn. Dat richt zich volgende keer tegen ons, en veel vaker tegen ons. Nee, zulks lossen we veel beter op zonder bemoeienis van de staat, die zelf institutioneel racistisch is, met een mooie karatekick zoals laatst bijvoorbeeld. Maar dan is het wel zo handig als de ME in de kazerne blijft.
Enfin, dat terzijde, maar zo gaat dit dus al decennialang. Ik voel alweer aan noodverordening aankomen die niet tegen de fascisten maar tegen de antifascisten zal worden ingezet. En als je denkt dat dit alleen een binnenlands Neederlands probleem is,.. nope. Je hoeft maar naar de staat Israhel te kijken en je ziet de tot natie geworden slachtofferrol in optima forma. Een natie gebouwd op etnische zuiveringen, volkerenmoord, apartheid en kolonialistisch landje pik tot op de dag van vandaag. Het is werkelijk ongelooflijk knap hoe je genocide kan plegen en dan nog beweren dat je jezelf verdedigt en zelf het slachtoffer bent van.. jawel..: antisemitisme. Of is het alleen maar zo knap omdat die omkering wereldwijd door de normalisering van fascisme, imperialisme, landdiefstal en uitbuiting is bewerkstelligd? En hoe heeft het zo ver kunnen komen dat menigeen de mantra gelooft dat het verzet tegen fascisme het ware fascisme zou zijn? Het is een ouwe, net zo eentje als ‘ga toch werken’, die toch eenvoudig door te prikken moet zijn.

Fascisme = haat verspreiden, hele bevolkingsgroepen het leven onmogelijk maken vanwege hun afkomst, geaardheid, huidskleur, genderidentiteit, geloof of alleen maar het dragen van een hoofddoek of keffiyeh. Bij voorkeur persoonlijk afmaken of daartoe opdracht geven hoort daarbij.
Antifascisme = solidariteit verspreiden, tussen al die bevolkingsgroepen, omdat vrijheid alleen maar vrijheid is als iedereen vrij is. Samen strijden voor een (klimaat)rechtvaardige wereld.

Niet moeilijk, he?

Moeten antifascisten, anti-zionisten, anti-imperialisten en anti-kolonialisten vanwege die omkering dan nu maar in hun schulp kruipen, omdat wij telkens degenen zijn die als terroristen worden weggezet, voorzien van (in Neederland) het stempel CTER, worden gevolgd, lastig gevallen, belasterd, gearresteerd, doodgezwegen?
Nee natuurlijk niet! We moeten van ons laten horen en het fascisme in alle vormen zien te verslaan. Dat geldt natuurlijk ook voor de kapitalistische uitbuiting die racisme en fascisme nodig heeft om mensen de schuld van hun dakloosheid of werkloosheid te laten geven aan migranten, vluchtelingen, in het bijzonder wanneer ze een donkerder dan witte huidskleur hebben, maar niet aan de uitzuigers, de bazen, de huisjesmelkers, bankiers, rijkelui?

Toekomstige generaties zullen de waarheid zien, voor menigeen van ons misschien te laat. Maar fascisten hun gang laten gaan is en blijft een NO GO. LAAT ZE NIET LOPEN! GEEF ZE GEEN KANS! Het zal er heet aan toe gaan de komende tijd. En dat kan maar beter zijn oorzaak vinden in ons verzet.

Joke Kaviaar, 21 maart 2024